25 Eylül 2013 Çarşamba
Kabak Cicegi Dolmasi
Mevsimini kacirmis olsakta seneye hazirlik nevinden bu tarifi koymak istedim.Hep kislik hazirlik
olacak degilya buda bahar hazirligi olsun.Yoresel olarak ic anadoluda bilinen bir yemektir
kabak cicegi dolmasi.Ya insanlar bahcelerinden toplar yada kucuk mahalle aralarinda satilir.
Haziran ayi civarinda baslar 5-6 hafta icindede biter sezonu.Ama yenilesi hos bir tadi vardir.
Klasik bir dolma ici ile cicekleri doldurup orta ateste dolma gibi pisirip,ister sicak ister soguk
sarimsakli yogurt ile servis edilir.
Ben evde yaptigimiz tarifi ve yapilisini kisaca yazayim
MALZEMELER
Kabak cicegi
ic harci icin(cicek sayisina yetecek kadar)
250 gr kiyma
1 su bardagi pirinc
1 yemek kasigi domates-biber salcasi
nane,kimyon,pul biber,tuz
1 buyuk kuru sogan( ince kiyilmis)
Ince kiyilmis dere otu,maydanoz
1/2 su bardagi zeytin yagi
Uzerine pisirirken 1 yemek kasigi aci yada tatli biber salcasi ile iki su bardagi sicak su ekleyin.
Yaninda sarimsakli yogurt.
Yapilisi
Kabak ciceklerini tektek yavasca sudan gecirin,sap kismindaki yesil uzantilari koparin.
Ic malzemeleri karistirin,yaklasik 1-2 tatli kasigi miktari ciceklerin icine koyup
uzun cicek kisimlarini ust uste getirip iceri dogru bastirin.Bu sekilde cicekleri doldurun.
Tencereye dizerken ust kismina bir diger cicegin taban kismini yerlestirerek yan yana sirali dizin.
Uzerine sicak su ile salcayi cozdurup gezdirin,isterseniz et suyuda koyabilirsiniz.
Kisik ateste yarim saat pisirin.
Not:cicekler uzun omurlu degildir aldiginiz gun doldurun, pisirmeden buzlukta uzun sure
muhafaza da edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder