21 Şubat 2013 Perşembe

Tavuk pirzola-Sehriye pilavi



Benim en cok zorlandigim is ne pisirecegime karar vermektir.Ne pisirecegimi bulduktan
sonra oyle yada boyle bir sekilde yemek yapmak kolay.Bu tarifte ikili sunumda gayet
basarili.Bir sonraki tarifimdede yaninda uyumlu olacagini dusundugum bir sebze sote tarifi
yayinliyacagim insallah.

Tavuk pirzola
Kisi sayisi kadar pirzola seklinde acilmis tavuk but
kekik,pul biber,kimyon,tuz

Tavuk pirzolalari yikayin bir kap icerisinde tuz ve baharatlarla soslayin
Tavaya ust uste olmayacak sekilde dizin once kisik ateste agzi kapali
olacak sekilde suyunu cekene kadar pisirin,Sonrasinda alt ust kizarana kadar
pisirmeye devam edin.Ilk islemde tavuklar lokum kivaminda pisecek ikinci islemlede
citir citir olacaklar.Butlar yag icerdigi icin ekstra yag kullanmiyorum.



Sehriye pilavi
1 su bardagi sehriye
3-4 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi tereyag
tuz

Yagi pilav tenceresine alin
Uzerine sehriyeyi ilave edip pembelesene kadar kavurun
Sehriyenin iki kati kaynamis sicak su ilave edin,tuzunu ekleyin.
Kisik ateste suyunu cekene kadar pirin.Suyunu cekince ocaktan alip
kapagi kapali sekilde 10-15 dk dinlendirin.Sonrasinda servise hazir.


Hiç yorum yok: