5 Ocak 2013 Cumartesi

Havuclu Kek



Hem saglikli hem enerji deposu hemde lezzetli daha ne olsun.
Kek yapmayi seviyorum havuclu keki hem yapmayi hemde yemeyi seviyorum
Biraz kendi cikarim soz konusu oldugu icin olsa gerek, kek denince hep havuclu kek
yapasim geliyor.Eger hic denemediyseniz ilk isiniz olsun derim yok biliyorsaniz bu da
benim kulandigim tarif.

MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardagi toz seker
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi sut
1 tatli kasigi tarcin
1 orta boy rendelenmis havuc
1 su bardagi ogutulmus ceviz
1-1,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu

Yumurtalarla sekeri iyice kopuklesinceye kadar cirpin
Uzerine kademeli olarak yag ve sutu ekleyin yavas yavas karistirin
Uzerine ceviz, rende havuc ve tarcini ekleyin karistirin
Un ve kabartma tozunu bir elek yardimiyla eleyerek karisima ekleyin
iyice unu yedirin.Yaglanmis tepsiye yada kaliba karisimi dokun
Onceden isitilmis 180 derecelik firinda icini cekene kadar pisirin.

Hiç yorum yok: