22 Ocak 2013 Salı

GILNIS

Uzun zamandir yapmayi istedigim ama "tek basinada yenmezki "deyip hep
erteledigim bir yemegi yaptim yada arkadaslara beraber yaptik.
Onlar bu yemegi ilk kez denemis oldular ama begendiler.Tabi ben isin ehli olmasamda,
insan sevince neden olmasin demi ama deyip buyuk bir gayretle basina gectim.
Gilnis cerkez mutfagina ait bir yemek (hatam varsa duzeltin)ve bence super bir
tat.Hani bazi yemekler vardir bir fincan kahvenin hatiri gibi ese-dostta muhabbet
sebebidir ya iste bu yemek tam oyle.Topla butun horantayi(aileyi) dok tepsiye
afiyetle ye..




MALZEMELER

Hamuru icin (6-8 kisilik)
7-8 bardak un
1 yemek kasigi tuz
2 yumurta
su
Olabildigince sert ve puruzsuz bir hamur yogurun
Uzerine nemli bir bez kapatip 10- 15 dk dinlendirin.
Hamurdan kucuk parcalar bolun ve uzun seritler seklinde yuvarlayin
Bir bicak yardimiyla 3 cm uzunlugunda kesin
Her bir parcayi uc parmaginizi yan yana getirerek bastirip icerisi
bosluk olacak sekilde yuvarlayin.



Yaptiginiz gilnislari hafif unlanmis bir tepsiye alin
Diger taraftan ;
1 tum tavugu iyice haslayin ve etlerini kemiklerden ayirip kucultun
Haslanmis etin suyunu tencereye alin ve makarna haslarmis gibi uzerine
eksik suyunu ekleyip kaynatin.


Kaynayan suya gilnislari atin iyice haslayin pisince kaynayan suyu bir kabin icine
suzecek sekilde ginislari alin.Genis bir tepsiye dokun,
Sosu icin 7-8 dis sarimsagi iyice ezin etin suyundan 4-5 kepce kadar alip
sarimsaklara karistirin.Tepsideki gilnislerin uzerine etleri yayin
ortayada sosu koyup servis yapin afiyet olsun...


Hiç yorum yok: