29 Eylül 2012 Cumartesi

Akif'in Birthday Partisi



Akif in yeni favorisi olan Angry Birds..


cocuklar icin maske ve baloncuklar



Menude;revani,makarna salatasi,kisir,pogca,patates-brokoli salatasi,cips,damla cikoatali
kurabiye ve dogum gunu pastamiz....

Kapali havaya ragmen guzel bir gun gecirdigimiz parkimiz ve davetliler icin hazirliklar
Makarna salatasi


Kisir

Patates-brokoli salatasi

Birthday cake(Dogum gunu pastamiz)diger haziriklar gibi bunuda ellerimle hazirladim.




Ve resimLerde yer almayan ki o sirada yaramazlik pesinde olan minik tosuncugum ve abisi akifim
ikinizde benim icin cok ozelsiniz en kotu gununuz boyle olsun.Hayirli,saglikli,uzun omurler...

22 Eylül 2012 Cumartesi

Brokolili patates salatasi



Saglikli hafif ve lezzetli bir salata daha.Ozellikle brokoli seviyorsaniz zaten
tarif tam size gore yok araniz pek yoksa deneyin inanin cok begeneceksiniz.
Ayrica sarimsakli yogurtla tatlandirilinca ayri bir guzel oldu.
Gelelim bu kolay salatanin tarifine.

MALZEMELER
 Yarim kilo kadar brokoli
3 buyuk havuc yada 10 adet baby carrot
3-4 buyuk patates
1 kuru sogan
1 limonun suyu
1/2 cay bardagi zeytin yagi
1 Tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Tuz,pulbiber,nane,sumak
1 su bardagi yogurt
1 dis sarimsak

Yapilisi

Patates altta olacak sekilde iri kupler seklindeki patatesi
Uzun seritler halindeki havuclari ve brokolileri ust uste koyup
pisene kadar haslayin.
Karistirma kabina ilk olarak brokoli ve havuclari alin
Limon suyu ve yagin yarisini birazda tuz ekleyerek ilave edin
Karistirin ve brokoli ve havucu servis tabaginin kenarina dizin
Dipte kalan sosu ustlerine gezderin
Ayni kabin icine patatesleri alin
Ince uzun dilimlenmis sogani kiyilmis maydanoz ve dereotunu ilave
edin.Tuzu baharatlari limon ve yagi ekleyip karistirin.
Tabagin ortasinada patatesleri alin
Sarimsagi ezip yogurt ve bir fiske tuzla karistirin
Salatanin uzerine gezdirin.

19 Eylül 2012 Çarşamba

Ispanaklı Krep Böreği




Krebin enfes tadiyla borek keyfi.Yapimi kolay doyurucu ve gosterisli.
Ben ispanakli kiymali ic harci kullandim,fakat tavuklu garnutur ve kiymali
patateslide cok guzel oluyor.Insallah diger sekildede yapinca yayinlarim.
Gelelim bu pratik tarife.

MALZEMELER

KREP ICIN
1 su bardagi un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay bardagi siviyag
1 cay kasigi tuz

ICI ICIN
1 portakal buyuklugunda haslanmis ispanak
1 buyuk kuru sogan yemeklik dogranmis
150 gr kiyma
3-4 yemek kasigi sivi yag
Tuz,pulbiber,karabiber
1 su bardagi rendelenmis kasar(yarisi icine)

Yapilisi
Unu sut ile cozdurun yumurtalarini ekleyin cirpin
Yagini ve tuzunuda ilave edin koyu akiskan bir kivamda
olacak sekilde krebi hazirlayin.Un yada sut miktarini az olursa
ayarlayabilirsiniz.
Yanmaz orta boy tavayi iyice isitin ve krepten 1 kepce miktari
kadar dokerek alt ust pisirin

Baska bir tavada  yag ile soganlari kavurun
Etini ilave edin suyunu cekip hafif kavrulana kadar pisirin
Ispanaklari ekleyin tuz ve baharatlarini ekleyip soteleyin
Sogutun.
Krebin tam ortasina iki yemek kasigi kadar ic harctan
koyun once boyuna ust uste uclari kapatin
Sonra diger uclari ortada ust uste getirin.
Ters cevirerek firinlanabilir bir servis kabina dizin
Ustune kasar peyniri serpistirip ustundeki peynir eriyene kadar
firinlayin.

17 Eylül 2012 Pazartesi

Sakallı poğça



Sandvic ile poca arasi guzel bir lezzet.Ozellikle kahvalti ve yolluklar(lunch)icin
tamda aradiginiz bir tarif.Yapilisida oldukca basit.Herhangi bir pogca tarifi
ile bos pogcalar pisirin ve peynirli ici ortalarina yerlestirin.Hos bir goruntu
tanidik bir tat.

MALZEMELER
Pogca icin
1 su bardagi ilik sut
1 su bardagi su
1/2 su bardagi sivi yag
1 yumurtanin aki icine sarisi uzerine
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi instant maya
Alabildigi kadar un

Yumusak(ele yapisacak kadar )bir hamur yogurun
2 saat strecli bir kabin icinde mayalansin
Cevizden az buyuk bezeler alin yuvarlayin
(elinizi hafif yaglarsaniz kolay bezelenir)
Yaglanmis yada yagli kagitli tepsiye aralikli dizin
1-2 saatte bu sekide uzeri strecli mayalansin
Yumurta sarisini surun 250 dercede pisirin

Beyaz ve lor peynirini(peynir cesiti size bagli)bir kapta ezin
Icine ince ince maydanoz dograyin
Pisen ve sogutulan pogcalarin ortadan ikiye enine arasini acin
ve peynirli harcdan koyun.



15 Eylül 2012 Cumartesi

Tavuk suyuna çorba,Mevsim salata,Kavurma






Uc yeni tarif daha.Ucude klasik ve bir o kadar da lezzeti.
  
Tavuk suyuna corba;
1 tum tavugu 1 litre suda iyice haslayin
2 yemek kasigi tereyagi ile 1 yemek kasigi salcayi hafif kavurun
1 cay bardagi tel sehriyeyi ilave edin
Uzerine haslanmis tavugun suyunu ve 1 kase kadarda didiklenmis tavuk
etini ilave edin.Tuz nane ve kekik ekleyin 10 dk kaynatin.

Mevsim salata:

4-5 yaprak marol
2 domates
1 kucuk koru sogan
1 dal yesil sogan
1/2 bag roka
1/2 (yarim)bag maydanoz
2 salatalik
4-5 yaprak taze nane
1 limonun suyu
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi nar eksisi
tuz

Butun malzemeleri kucuk kucuk dograyin
Limon,sirke,nar eksisi ve tuzunu ilave edin.

Kavurma;
Kisi sayisina gore az yagli kuzu yada dana etini kusbasi dograyin
Isterseniz sogan ,sarimsak ,yesil biber ve domatese tatlandirabilir
yada sade yapabilirsiniz.
Eti duduklu tencerede yada normal tencerede suyunu cekene kadar
pisirin.Kendi yagi oldugu icin ekstra yaga gerek yok.
Tuzunuda ilave edip baharatta ekleye bilirsiniz.




Tahinli Kek



Lezzetli ve tatli bir kek tarifi daha.Ikindi cayina hanimlar gunune
cok yakisir bir kek.Uzerindeki susamlarla hem goruntu hemde tadi
tamamlaniyor

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi sivi yag
1/2 su bardagi sut
1 cay bardagi tahin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardagi un
susam

Yapilisi
Yumurtayi ve sekeri karistirma kabina alin kopuklesene
kadar cirpin.Yagi sutu ve susami ilave edin karistirin.
Ununu ve kabartma tozunu ekleyin karistirin.
Kek kalibini yaglayin kek karisimini dokun
Uzerine susamini serpin
Onceden isitilmis firinda pisirin.
AFIYET OLSUN

14 Eylül 2012 Cuma

Fırında Sigara Böreği



Herkesin cok sevdigi bir borektir sigara boregi ama biraz
yaglidir.Hem goruntusu guzeldir hemde yapimi kolaydir.
Iste bu tarifte sigara boreginin biraz hafifletilmis hali inanin lezzeti
cokta farki degil.Tek tek kizartmaya vaktiniz yoksa bence denemelisiniz
Icinede istediginiz bir harci koyabilirsiniz. Bu sefer peynirli yaptim ama
patates ve tavuklu-garnuturlu benim favorim....

MALZEMELER
3 yufka
1 su bardagi sut
1/2 su bardagi sivi yag
2 yumurta birinin sarisi uzerine
susam
Ic harci icin
Beyaz peynir-lor peyniri karisimi
Maydanoz

Yapilisi
Her bir yufkayi ucgen seklinde 8 esit parcaya bolun
Sut,yag ve yumurtayi bir kasede iyice cirpin
Sivi karisimdan yufkalara 2-3 yemek kasigi surun
Genis kosesine peynirli maydanozlu harctan koyup
yan uclari icine bukerek rulo seklinde sarin
Yagli kagit uzerine, tepsiye yanyana dizin
Yumurta sarisini surup susamla susleyin
250 dercede iyice kizarana kadar pisirin
Firindan cikinca hafif su serpistirin sertlesmemesi icin.


12 Eylül 2012 Çarşamba

Ezogelin Çorbası


Mis kokulu anne corbasi.Hastaya sifa vesilesilesidir ezogelin corbasi.
Uzun zamandir eklemek istiyordum bu gune nasipmis.
Yaninada kizarmis ekmek yada sicacik pide daha ne olsun?

MALZEMELER
1 su bardagi kirmizi mercimek
3 yemek kasigi koftelik bulgur
3 yemek kasigi kirik pirinc
1 buyuk sogan
3-4 yemek kasigi sivi yag
2 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi salca
Tuz,nane,kekik,pul biber
su

Yapilisi
Yagi  tencereye alin yemeklik dogranmis soganlari hafif kavurun
Salcayi ekleyin hafif kavurun
Yikanmis pirinc,mercimegi ilave edin bulgurunuda katin
Suyunu ekleyin
Tuz,nane,kekik ve biberi ekleyin iyice kaynatin
Cok kaynatmak gerekiyor taki mercimekler ezilene kadar
Limonla servis yapin.

11 Eylül 2012 Salı

Kısır



Hanimlar gununun vazgecilmezi.Benimde cok sevdigim saglikli bir tarif.
Ipin ucunu fazla kacirmamak sartiyla hafif doyurucu bir yemek.
Bol yesillik ve limon birazda aci yaninada demli bir cay ohh daha ne
olsun demi ama..

MALZEMELER
1 su bardagi bulgur
2 su bardagi kaynar su
Magrul,maydanoz,mor lahana,domates,yesil sogan
1/2 cay bardagi zeytin yagi
1 limon suyu
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
Pulbiber,tuz
Nar eksisi

Bulguru genis bir kaba alin ve sicak su ile islatin
15dk dinlendirin
Uzerine salcalarini ve yagini ,limonunu,nar eksisini ekleyin
Guzelce karistirin homojen bir karisim olsun
Yesillikleri kucuk kucuk dograyin
Yesillikleri, tuzu ve pul biberini ekleyin karistirin
Yesillilerin ve baharatin miktari damak tadiniza gore
ayarlayabilirsiniz.

10 Eylül 2012 Pazartesi

Poğça


Kucuk sevimli lezzeti bir poca tarifi.Gecenlerde yaptigim bu pogcalari
sunumu daha hos olsun diye minik minik yapmak istedim.Istedigim gibide
oldu hem yumusacik hemde iki lokmalik.Ozellikle cok cesitli ikramlarin
oldugu davetlerde poca dusunuyorsaniz bu minik pocalari tavsiye ederim.

MALZEMELER
1 su bardagi sut
1/2 su bardagi su
2 yemek kasigi yogurt
1/2 su bardagi sivi yag
50 gr eritilmis margarin
1 yumurtanin aki icine sarisi uzerine
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi maya
Alabildigi kadar un

Ici icin
Beyaz peynir
Bir tutam maydanoz

Yapilisi
Su ve sutu yogurma kabina alin mayayi sivilarda cozdurun
Yogurt ve yaglari ilave edin,yumurta akinida ekleyin
Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kivaminda
bir hamur elde edin
10 dk dinlendirin
Mayalanmadan hamuru tezgahin ustune alin
Ister tek seferde isterseniz parcalara bolerek 1cm kalinliginda acin
Genis agizli bir bardak yardimiyla hamurdan kesin
Her bir dairenin ortasina peynirli maydanozlu icten 1 tatli kasigi
kadar koyup yandan iki ucu iyice birlestirin
Aralikli olarak tepsiye dizin
Uzerini posetle kapatin
2 saat kadar mayalansin (mayalandiginda emin olun)
Yumurta sarisini surup firinda kizarana kadar pisirin.


9 Eylül 2012 Pazar

Ton Balıklı Salata



Hafif lezzetli bir salata tarifi daha.Balik sevenler icin, ki
o ben oluyorum, balik ozlemini bastirmanin kolay yolu.

MALZEMELER
1 kutu yagi suzulmus ton baligi
1/4 kadar gobek marul
2 dal yesil sogan
2 salatalik
2 domates
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
1 limon
Isterseniz 1 cay bardagi haslanmis misir
3 yemek kasigi zeytinyagi
Tuz

Yesillikleri dograyin
Ton baligini,limonu,yagi ve tuzunu katip hafif karistirin
Kolay lezzetli balik salataniz hazir.AFIYET OLSUN




8 Eylül 2012 Cumartesi

Kurutulmuş Domatesli Bulgur Pilavı



Dun kileri kurcalarken memleketten getirdigim domates kurularini
gordum.Ilk aklima gelen mis gibi bir bulgur pilavi yapmak oldu.Zaten
et yemegimde hazirdi.Iyi bir menum oldu bu sayede.

MALZEMELER
1 su bardagi kepekli bulgur
1 cay bardagi kuru domates
3 yemek kasigi sivi yag
50gr kadar tereyagi
1 yemek kasigi salca
Tuz,kimyon
Su

Yapilisi
Kuru domatesleri bir kase suda yarim saat islatin.
Boylece daha kolay piser hemde kucuk parcalara kolayca
dogranacaktir.
Yagi tencereye alin salcayi hafif kavurun.
Kuru domatesleri kucuk dograyip ilave edin biraz soteleyin
Bulguru ekleyin iyice karistirin
Su ,tuz ve bir fiske kimyon ekleyin
Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin
15 dk kapagi kapali olacak sekilde dinlendirin.

Çikolatalı Kekler





Cocuklarinda benimde cok sevdigimiz bir kektir cikolatali kek.
Hazir yapmisken dedim birazda onlari neselendirsin diye
kucuk suslemeler yaptim .Sonuc ortada kucuk oglum fotograflarini
cekmeme bile zor dayandi.Yaramaz bocuklerim benim.....

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi sivi yag
1/4 paket eritilmis margarin
1/2 su bardagi sut
1 paket bitter cikolatali puding
2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
alabildigi kadar un

Uzerine
 Kahvaltilik cikolata
Pasta susu

Yapilisi
Yumurta ve sekeri kopurene kadar iyice cirpin
Yaglari ve sutu karistirin
1 paket toz puding,kakao ve vanilini katip karistirin
En son olarak kabartma tozunu ilave edin karistirin
Onceden isitilmis 180 dereceli firinda cup cake yada
top kek kagitlari icinde pisirin.
Pisince once sogutun sonra ilk olarak krem cikolatayi
surun sonra pasta susune bulayin.
afiyet olsun.....


6 Eylül 2012 Perşembe

Kaşık Salatası





Bu aralar salatalarla aram cok iyi.Her sofrada koca bir kase
salata mutlaka yapiyorum.Tabi iki kucuk canavarla hizli ve
pratik tarifleri kullaniyorum.Bu gun bir degisiklik yapayim
dedim.Malum sebzeleri asiri dogramak besin degerini
azaltiyor.Ama birazda gorsel bir degisiklik olsun diye kasik salatasi
yaptim.Ben yag ve sosunu cok az kullandim ama sos sevenler icin ben
tam yapilisini yaziyorum.Her yemegin yaninda ozellikle pilavlar
ve pidelerle cok guzel bir ikili.Simdiden afiyet olsun.

MALZEMELER
3 orta boy domates
2 salatalik
1 kucuk kuru sogan
2 dal yesil sogan
2 yesil biber
Yarim bag maydanoz
Yarim kucuk cay bardagi zeytin yagi
1 limonun suyu
1 yemek kasigi nar eksisi
1 tatli kasigi sirke
tuz
(istege gore pul biber ve kekik)

Butun salatalik malzemeleri cok kucuk kupler
seklinde dograyin
Karistirma kabina alin yag,nar eksisi,sirke,limon ve
tuzunu katip karistirin,servis tabagina alin.
AFIYET OLSUN.....

5 Eylül 2012 Çarşamba

Kayseri Yaglamasi




Aksam yemegine soyle gosterisli bir yemek yapmak
isterseniz bu tarif tam size gore.Lezzeti kadar gorunusuylede
goz doyuran bir yemektir.Kayseride mantidan sonraki en
unlu yemektir diyebilirim.Bilenler lezzetini bilir bilmeyenlerede
israrla tavsiye edilir.

MALZEMELER
Hamuru icin
Un,tuz ,maya ve su ile kisi sayisina gore hafif sert bir
hamur yogurun 15 dk nemli bir bez ortun dinlensin,

Ici icin
Yarim kilo az yagli kiyma
1 kuru sogan
3-4 yesil biber
2 domates
1 yemek kasigi salca
1 cay bardagi siviyag
2 yemek kasigi tereyag
1 su bardagi su
Tuz,pul biber
Sarimsakli yogurt
Maydanoz

Yapilisi

Sogan ve biberi yemeklik kucuk kucuk dograyin yagla tavaya alin
kavrulsun.Kiymayi ekleyin suyunu cekene kadar kavurun.
Salca ve kucuk kupler seklinde dogranmis domatesi ilave edin
bir muddet daha kavurun.
Tereyagini ve suyunu ekleyin tuz ve baharatini ilave edin.
5-10 dk kisik ateste pisirin.
O piserken sebitlerini (kucuk sac ekmeklerini)yapabilirsiniz.
Sebitler icin hamurdan cevizden az buyuk bezeler yapin
Unla servis tabagi genisliginde acin teflon tavada
alt ust pisene kadar pisirin.(cok pisirilmemeli yufka gibi
hafif pisirilmeli)
Sebiti servis tabagina alin ve kiymali harctan
heryerine esit sekilde yayin.
Sebitleri ust uste dizerek yaglamaya devam edin.
Bicakla sebitleri dort esit parcaya bolun.
Sarimsakli yogurt ve maydanoz esliginde servis yapin.