6 Aralık 2012 Perşembe

Tavuk Sefasi

Tavuk severler ekran basina once bu tarifin resmine bakin,sonra yapilisina ve
son olarakta o bildik"hmmmm"sesini cikara cikara yemeye devam edin.
Gercekten tavuk tavukluktan vaz gecip lokum oluyor bu yemekte.
Cok guzel bir tarif.Davetlerde et yemegi yapmak isteyenler icin hem kolay hemde
cok lezzetli,simdiden afiyet olsun



MALZEMELER
6 adet kemigi cikarilmis tum tavuk but
7-8 dis sarimsak
1 buyuk sogan
3-4 adet patates
3-4 adet havuc
kimyon,karabiber,tuz
1 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi zeytin yagi


Etlerin ic yuzeyine tuz ve biraz karabiber serpistirip ice dogru rulo yapin
Pisirme tenceresinin zeminine etleri yerlestirin
Uzerine soyulmus sarimsak iri dogranmis sogan,kup dogranmis
havuc ve patatesi yayin.
Uzerine biraz daha tuz birazda ogutulmemis kimyon serpistirin yagini ilave edin
1 su bardagi suda salcayi cozup uzerine esit sekilde ilave edin.
Kaynayinca kapagini kapatin,
 Ocagi iyice kisip yaklasik 1,5 saat agir ateste pisirin.
 

Hiç yorum yok: