3 Ekim 2012 Çarşamba

Muhallebili Kemal Paşa





Hem serbetli tatli hem sutlu tatli seviyorsaniz ve bazen acaba hangisini yapsam yada
yesem diyorsaniz bu tat aranilan sorunun cevabi.Hem kolay hemde goze hitap
eden bir tatli.Orjinal tarif oktay ustadan.Ben denedim cok begendim,Eminim sizde
cok begenirsiniz.

MALZEMELER
Yarim paket kemal pasa icin
1 su bardagi seker
2 su bardagi su
serbeti hafif kaynayinca kemal pasalari ekleyin
20-25 dk kisik ateste kaynatin

Muhallebisi icin
1 litre sut
1 su bardagi seker
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi pirinc unu
1 limonun suyu

Sute un, seker, nisasta ve pirinc ununu ekleyin
Cirpma teli ile karistirarak kaynamasini bekleyin
Pisince 1 limonun suyunu ekleyin
Servis cup' larina 2 ser tane tatlidan koyun uzerine
muhallebiden ekleyin.
Disarda bir muddet soguduktan sonra buzdolabinda 2 saat
bekletin.
Uzeri icin ogutulmus ceviz,antep fistigi,hindistan cevizi kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok: