8 Eylül 2012 Cumartesi

Kurutulmuş Domatesli Bulgur Pilavı



Dun kileri kurcalarken memleketten getirdigim domates kurularini
gordum.Ilk aklima gelen mis gibi bir bulgur pilavi yapmak oldu.Zaten
et yemegimde hazirdi.Iyi bir menum oldu bu sayede.

MALZEMELER
1 su bardagi kepekli bulgur
1 cay bardagi kuru domates
3 yemek kasigi sivi yag
50gr kadar tereyagi
1 yemek kasigi salca
Tuz,kimyon
Su

Yapilisi
Kuru domatesleri bir kase suda yarim saat islatin.
Boylece daha kolay piser hemde kucuk parcalara kolayca
dogranacaktir.
Yagi tencereye alin salcayi hafif kavurun.
Kuru domatesleri kucuk dograyip ilave edin biraz soteleyin
Bulguru ekleyin iyice karistirin
Su ,tuz ve bir fiske kimyon ekleyin
Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin
15 dk kapagi kapali olacak sekilde dinlendirin.

Hiç yorum yok: