11 Eylül 2012 Salı

Kısır



Hanimlar gununun vazgecilmezi.Benimde cok sevdigim saglikli bir tarif.
Ipin ucunu fazla kacirmamak sartiyla hafif doyurucu bir yemek.
Bol yesillik ve limon birazda aci yaninada demli bir cay ohh daha ne
olsun demi ama..

MALZEMELER
1 su bardagi bulgur
2 su bardagi kaynar su
Magrul,maydanoz,mor lahana,domates,yesil sogan
1/2 cay bardagi zeytin yagi
1 limon suyu
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
Pulbiber,tuz
Nar eksisi

Bulguru genis bir kaba alin ve sicak su ile islatin
15dk dinlendirin
Uzerine salcalarini ve yagini ,limonunu,nar eksisini ekleyin
Guzelce karistirin homojen bir karisim olsun
Yesillikleri kucuk kucuk dograyin
Yesillikleri, tuzu ve pul biberini ekleyin karistirin
Yesillilerin ve baharatin miktari damak tadiniza gore
ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: