19 Eylül 2012 Çarşamba

Ispanaklı Krep Böreği




Krebin enfes tadiyla borek keyfi.Yapimi kolay doyurucu ve gosterisli.
Ben ispanakli kiymali ic harci kullandim,fakat tavuklu garnutur ve kiymali
patateslide cok guzel oluyor.Insallah diger sekildede yapinca yayinlarim.
Gelelim bu pratik tarife.

MALZEMELER

KREP ICIN
1 su bardagi un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay bardagi siviyag
1 cay kasigi tuz

ICI ICIN
1 portakal buyuklugunda haslanmis ispanak
1 buyuk kuru sogan yemeklik dogranmis
150 gr kiyma
3-4 yemek kasigi sivi yag
Tuz,pulbiber,karabiber
1 su bardagi rendelenmis kasar(yarisi icine)

Yapilisi
Unu sut ile cozdurun yumurtalarini ekleyin cirpin
Yagini ve tuzunuda ilave edin koyu akiskan bir kivamda
olacak sekilde krebi hazirlayin.Un yada sut miktarini az olursa
ayarlayabilirsiniz.
Yanmaz orta boy tavayi iyice isitin ve krepten 1 kepce miktari
kadar dokerek alt ust pisirin

Baska bir tavada  yag ile soganlari kavurun
Etini ilave edin suyunu cekip hafif kavrulana kadar pisirin
Ispanaklari ekleyin tuz ve baharatlarini ekleyip soteleyin
Sogutun.
Krebin tam ortasina iki yemek kasigi kadar ic harctan
koyun once boyuna ust uste uclari kapatin
Sonra diger uclari ortada ust uste getirin.
Ters cevirerek firinlanabilir bir servis kabina dizin
Ustune kasar peyniri serpistirip ustundeki peynir eriyene kadar
firinlayin.

Hiç yorum yok: