7 Temmuz 2012 Cumartesi

Özbek Pilavı

Bu muhtesem lezzetle Amerikada tanismak
nasip oldu.Hemde Ozbek bir teyzemizin ellerinden.
Daha sonra ogrendikki kendisinin
yemekleri zaten unluymus.Biz hem yedik hemde tarifini aldik
Bende artik taklit usulude olsa severek yapiyorum.
Yapimi kolay fakat pirinc secimi onemli....

MALZEMELER
6 Kisilik
2 su bardagi afgan pirinci
1 kilo az kemikli et yada kemiksiz(haslanmis suyu ile birlikte)
2 kuru sogan(yemeklik dogranmis)
4-5 adet havuc(seritler halinde dogranmis)
1 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi kimyon(ogutulmemis)
su,tuz

Yapilisi
Eti kusbasi dograyip iyice pisirin,suyu ile birikte bekletin.
genisce bir pilav tenceresine yagi alin,pisene kadar sogan
ve havucu kavurun.Salcasini katip yikanmis suzulmus
pirinclerle birlikte bir iki kez karistirin.
Uzerine eti suyuyla birlikte ilave edin (toplamda suyu pirincin
iki kati olacak sekilde)suyunu ilave edip tuz ve kimyonunu koyup
orta ateste pisirin..
Turk mutfaginin muhtesem bir lezzeti yemeniz icin sizi bekiyor,
afiyetler olsun...


Hiç yorum yok: