27 Temmuz 2012 Cuma

GÜVEÇ

Sen ne guzel bir yemeksin guvec.
Esiminde benimde cok sevdigimiz bir yemektir.
Tabi burda toprak guvecim olmadigi icin
taklit usulu kalin tabanli bir tencere kullandim.
Insallah seneye toprak kapta yaparim.


MALZEMELER
1kilo kusbasi (makbulu kuzu etidir)
2 yemek kasigi sivi yag
5-6 adet patlican
1 kuru sogan
2 -3 adet yesil biber
1 dis sarimsak
3 adet domates
1yemek kasigi biber salcasi
tuz
Paticanlari kizartmak icin sivi yag



Yapilisi
Etleri guvece alin ve suyunu cekene kadar pisirin
birazda kavurun Yagini ilave edin
Patlicanlari iri kupler halinde hafif kizartin
(pismeye yakin derecede)
Sarimsaklari soyup ete ilave edin
Biber ve sogani yemeklik dograyip ilave edin
Hafif kavurun
Uzerine kizartilmis patlicani yayin
Dogranmis domatesleri patlicanlarin uzerine ilave
edin.Tuzunu katin,salcayi bir kase suda cozun ve
malzemelerin uzerinde gezdirin.
Kapagini kapatin kisik ateste pisirin.
Ramazanda taze pideyle enfes bir tat.


Hiç yorum yok: