2 Haziran 2012 Cumartesi

Soğuk cheese cake



Turkiye'de  baklava ne kadar seviliyorsa burda da
cheese cake o kadar cok seviliyor.
Bu pisirmeden dondurma tadinda pratik
ve yaz icin ideal bir tarif.Mazemeler burda
cok yaygin ve uygun fiyatta ama tarifle oynayarak
ayni tati bulmak zor degil.

Yapilisi
 Ben hazir buskivi kalibi kullandim
Bunun yerine 6 kisilik servis icin 1 paket
petibor buskiviyi ogutup 2 yemek kasigi
margarinle pembelesinceye kadar kavurup
borcama yayabilirsiniz(bu yontemi uygulayinca
tek zorluk kremeyi surmekte,bunun icinde
kucuk bir kasikla yavas yavas kremeyi koyabilirsiniz)

200 gr kadar cream cheese(labne peyniri)
3 yemek kasigi sour cream(eksi krema)
bunu kullanmadanda kivami tutturabilirsiniz
yada 2 kasik eksi olmayan yogurt kullanabilirsiniz
1 paket krem santi yarim su bardagi sutle
cirpilmis yada
ayni miktarda Whipped Topping(hazir krem santi )
 1 su bardagi seker


Once sekerle cheese iyice cirpin(cheese oda
sicakliginda olmali puruzsuz olmasi icin)
sonra sour cream ilave edip cirpin
krem santiyide katip karistirdiktan sonra
buskivi tabaninin uzerine duzgunce yayin
uzerini istediginiz bir sosla (cikolata sosu,
meyveli jole,marmelat vs) susleyin
Ben visne sosu kullandim
(Cherry pie filling)

buzlikta 2 saat kadar bekletin.Daha cok bekletirseniz
servisten 15 dk once cikarin dilimlenmesi kolay olsun.
Eger viyeletta tadini seviyorsaniz bence deneyin.



Hiç yorum yok: