12 Haziran 2012 Salı

Kıymalı Börek



Kolay ve lezzetli bir borek tarifi daha.
Ozellikle tazeligini kaybetmis yufkalari yapmakta 
sorun olmuyor.Cunku sosu en son ilave ediliyor.
Boylelikle yufkalar sertlesmis ve kirilmis olsa bile
harci yayip rulo yapmak yeterli oluyor.(Bu bizler icin 
onemli cunku her yerde taze yufka bulmak
 kolay olmuyor)

MALZEMELER
4 adet hazir boreklik yufka 
300 gr kadar az yagli kiyma
1 buyuk boy kuru sogan
3 yemek kasigi sivi yag
tuz, pul biber(birer cay kasigi)
SOS ICIN
1,5 su bardagi sut
yarim su bardagi siviyag
2 yumurta, birinin sarisini uzerine ayirin



Yapilisi
3 yemek kasigi sivi yagda yemeklik dogranmis soganlari
hafif kavurun.Uzerine kiymayi ilave edip kavurmaya
devam edin.Kavrulunca tuz ve pul biber ekleyip ocaktan
alin.
Yufkalarin ikisini ust uste tezgah ustune acin.
Karsilikli iki koseyi dort parmak ice katlayin.
Kiyma harcin yarisini koselere tasirmadan  yayin.
Diger iki ucuda ice dort parmak katlayin.
Rulo yapin,diger iki yufyayida bu sekilde hasirlayip
yaglanmis tepsiye yerlestirin.
Sut ,yumurta ve yagi iyice cirpip yufkalarin uzerine 
dokun.
Yarim saat dinlendirin, uzerine yumurta sarisini surun
250 derecede ustu kizarana kadar pisirin.

Ellerinize saglik hos bir borek yaptiniz...:)



Hiç yorum yok: