23 Haziran 2012 Cumartesi

Ekmek Böreği



Daha oncede bahsetmistim ozellikle ekmek israfını
onlemek icin farklı tarıfler yazıcagımı.Buda o guzel tarıflerden biri
Dunyanın bır cok yerinde aclık buyuk sorunken
bizim sahip olduklarımızı daha ıyı degerlendırmemız
gerek dıye dusunuyorum.Ustelik bunu yapmakta cok zor degil.
Soyleki eger tuketeceginizden fazla ekmek varsa elinizin
altinda,sonra isitip tuketmek icin buzluga kaldirabilirsiniz.
Fakat sofrada tuketilemeyecek kadar parca parcaysa
kucuk kupler halinde dograyip buzdolabi posedine koyup
sonrasi icin kaldirabilirsiniz.Simdi gelelim bu lezzetli boregin
tarifine....


MALZEMELER
1/2  Somun kadar kucuk kupler seklinde 
dogranmis bayat ekmek
1 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay bardagi sivi yag
1 tutam dere otu,kucuk dogranmis
1 su bardagi rendelenmis kasar
sosis,sucuk,beyaz peynir,sotelenmis mantar,zeytin
gibi malzemelerden de koyabilirsiniz.
(Ben kahvaltidan kalan kucuk parca peynirleri buzlukta biriktirip
bu tarz boreklerde karisik kullaniyorum.)
Yapilisi


tum malzemeleri guzelce karistirin,yaglanmis borcama
yada firin tepsisine yayin.(bunu teflon tavada alt ust kizartarakta
yapabilirsiniz.)
Uzerine yumurta sarisi surup firinda alti ustu kizarana kadar
pisirin.Kahvaltilarda cok guzel oluyor tavsiye edilir.


Hiç yorum yok: