Bizim dugunlerimizin vazgecilmez corbasidir sulu kofte.
Ailenin hamarat hanimlari toplanir imece usulu yuvarlanir
ve gelinin attan inmesinin akabinde afiyetle yenilir.
Benim buyuk tosuncuk toplu corba diyor ve cok
seviyor.Gelelim yapilisina....
1 su bardagi ince bulgur
1 yumurta
2 yemek kasigi un
tuz
istege gore baharat(kimyon,biber,kekik,vs)
Sosu icin
1 kuru sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
1/2 yemek kasigi biber salcasi
kaynamis su
kekik
Bulgur ve unu yogurma kabinda karistirin,yumurtayi
ve tuzunu ilave edin
Eger yogurma kuvvetiniz varsa az suyla yoksa bulguru toparlayip
hamur gibi sekillendirecek kadar(yaklasik 1 bucuk su bardagi su)
su ilave ederek iyice yogurun.
Findik buyuklugunde toplar yapip unlanmis tepsiye birakin.
Bu islem bittikten sonra bir tencerede
4 yemek kasigi siviyag ile bir yemek kasigi
tereyagi eritin.Soganlari kucuk dograyip yagda
kavurun.Salcasini ilave edip suyunu koyun.
kaynayinca kofteleri katip 10 dk kaynatin ,
kekik katip servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder