25 Mayıs 2012 Cuma

Sulu köfte



Bizim dugunlerimizin vazgecilmez corbasidir sulu kofte.
Ailenin hamarat hanimlari toplanir imece usulu yuvarlanir
ve gelinin attan inmesinin akabinde afiyetle yenilir.
Benim buyuk tosuncuk toplu corba diyor  ve cok
seviyor.Gelelim yapilisina....

1 su bardagi ince bulgur
1 yumurta
2 yemek kasigi un
tuz 
istege gore baharat(kimyon,biber,kekik,vs)
Sosu icin
1 kuru sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
1/2 yemek kasigi biber salcasi
kaynamis su
kekik


Bulgur ve unu yogurma kabinda karistirin,yumurtayi 
ve tuzunu ilave edin
Eger yogurma kuvvetiniz varsa az suyla yoksa bulguru toparlayip 
hamur gibi sekillendirecek kadar(yaklasik 1 bucuk su bardagi su)
su ilave ederek iyice yogurun.
Findik buyuklugunde toplar yapip unlanmis tepsiye birakin.
Bu islem bittikten sonra bir tencerede
4 yemek kasigi siviyag ile bir yemek kasigi
 tereyagi eritin.Soganlari kucuk dograyip yagda
kavurun.Salcasini ilave edip suyunu koyun.
kaynayinca kofteleri katip 10 dk kaynatin ,
kekik katip servis yapin.

Hiç yorum yok: