11 Mayıs 2012 Cuma

Kabak yemeği

\
Sarımsaklı yoğurtla birlikte cok lezzetlı bir sebze yemeği.
Özellıke aksam yemeklerı ıcın cok hafıf bır yemek.
Hem kabagı yagda kızartmak yerineyemeğini yapmak 
daha saglıklı.Kolay bir tarif.

Yapilisi
4 kisilik servis icin
6-7 adet orta boy yesil kabak
2 tane kirmizi biber
1 adet sogan
2 orta boy domates
2 dis sarimsak
3-4 yemek kasigi sivi yag
tuz, pul biber

Yagi tencereye koyup ocaga alin
Kucuk kupler seklinde sogani ve biberi dograyin
Biraz soteledikten sonra uzerine kabuklari soyulmus ve iri dogranmis
kabaklari ilave edin.(ben once boyuna ikiye sonra onlarida ortadan
keserek pisiriyorum,yoksa eriyebiliyor) 
Sarimsaklari soyup ikiye veya uce kesip ilave edin.
kabaklarida hafif soteledikten sonra iri dogranmis domatesleri
ilave edip tuz ve pul biberden istege gore ilave ettikten sonra
kisik ateste pisirin.
Uzerine sarimsakli yogurt oneriyorum.AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok: