15 Mayıs 2012 Salı

Cilekli kup

Agir aksam yemeklerinden sonra  tercihiniz
sutlu hafif bir tatli ise bu tarifi denemelisiniz.
Yapilisi kolay hafif bir tatli.


 YAPILISI
1litre sut
4 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi seker
25 gr margarin
1 paket vanilya
Sutu pisirme kabina alin kaynasin.Kaynayinca uzerine
 nisastayi 1 su bardagi su ile cozup sekerle birlikte
 kaynayan sute ilave edin. Kaynayip katilasinca
 ocaktan alin.Margarini ve vanilyayi ilave edin
2-3 dk cirpin.Servis kaplarina karisimi paylastirin
Uzerine;
250 gr(bir avuc dolusu )cilegi
2 yemek kasigi seker ile robottan gecirin.
Sosu kuplarin uzerine esit miktarda paylastirin

Cocuklar bu tatliyi cok seviyor.Cocuklu 
misafirlere yapilacak kolay sevimli bir tatli.






Hiç yorum yok: